Akció!

Elásott pénz

11.950 Ft

30 % kedvezmény !

Az „Elásott pénz” NEKED szól !

Ha már a jövőről is gondolkodsz, ha nem szeretnél lemaradni a műszaki fejlődés terén, és ki akarod használni a jelenlegi gépparkod által nyújtott lehetőségeket.

2022 december 15-én éjfélig (a készlet erejéig) az eredeti áron!

Kategória:

Miért született meg a könyv?

Több mint két évtizede szoros kapcsolatban vagyok a mezőgazdasági gépekkel. Hosszú ideig a javítással, az utóbbi években pedig az üzemeltetéssel foglalkozom. Szakmai pályám során a gazdaságokat járva sok helyen találkoztam azzal, hogy a gépeket kezelő személyzet nem áll a szaktudás csúcsán, a vezetőket pedig mintha nem is érdekelné az az eszköz, ami a termeléshez feltétlenül szükséges.

Más gazdaságokban nem volt ilyen rossz a helyzet, de kisebb nagyobb hiányosságokkal, vagy hamis gondolatmenettel majdnem mindenhol találkoztam. Hogy kérés estén segíteni tudjak, elkezdtem kialakítani az Agrár-Műszaki-Koordináció-t, amelynek célja gépészettel kapcsolatos segítségnyújtás az agrár szakemberek számára.

Néhány évvel ezelőtt egy felnőttképzési intézetben felkértek szakmai tárgyak oktatására. Örültem a lehetőségnek, és gyorsan el is fogadtam az ajánlatot. A tanfolyam szervező egyik első kérdése az volt, hogy melyik tankönyvet akarom használni, a tanulók milyen könyvből tudnak készülni? A kérdésre nem tudtam hirtelen válaszolni, ezért egy kis haladékot kértem. Hosszas keresgélés és sok olvasás után sajnos azt kellet válaszolnom, hogy nem tudok ilyen könyvet ajánlani! A „mezőgazdasági gépüzemeltetés” címszó alatt kiadott tananyagok egy része a belső égésű motorok forgattyús hajtóművével és szelepeivel, a fogaskerekes hajtóművek és differenciálmű működési elvével, a munkagépek szerkezeti feépítésével és csoportosításával foglalkozik. Úgy gondolom, hogy a gazdálkodót egyáltalán nem érdekli a belsőégésű motor dugattyújának a kialakítása, és napi munkája során nincs is szüksége erre az információra. Ez volt az egyik típus.

A másik szemlélet a szakkönyvek között pedig a túl tudományos munka volt. Az ilyen kiadványok ugyan érintettek gazdaságossági és beállítási irányelveket, de kilométer hosszú, áttekinthetetlen képletek, sokadik hatványok, integrálok és deriváltak foglalták el az oldalak felét. Szerintem ez nehezen érthető, és unalmas. Az ilyen anyagok nagyon kevés embernél hatékonyak.

A keresgélést egyetlen gondolat zárta le: Írni kell egy könyvet, ami egyszerű, érthető, és valóban arról a műszaki tartalomról szól, amire a gazdálkodóknak szüksége van!

Miről szól az „Elásott pénz” ?

Az elásott pénzről. Tehát olyan kiadásokról, amelyek nem fognak megtérülni, amelyek fölöslegesek. A könyvből megtudhatod, hogy hol találod meg az indokolatlan költségeket, melyek hanyagságból, érdektelenségből, vagy tudatlanságból eredő pazarlás következményei, és a gazdaságok egy jelentős részére jellemző.

A könyvből megtudhatod azt is, hogy mit kell tenned annak érdekében, hogy a felesleges ráfordításokat megszüntessed, és a profitodat növeljed.

Tehát: az „Elásott pénz” a hatékonyságról szól.

Arról, hogy a már meglévő eszközeiddel hogyan tudsz alacsonyabb költségek mellett, nagyobb profitot elérni. Arról, hogy miként tudod a fejlődést irányítani a saját gazdaságodon belül.

Kinek szól az „Elásott pénz” ?

Első sorban azoknak az agrár szakembereknek, akik gépeket üzemeltetnek a gazdaságukban, de minden mezőgazdaságban érdekelt vezetőnek és munkavállalónak ajánlom, aki szeretné a munkáját hatékonyabbá, jövedelmezőbbé tenni.

Kinek NEM szól a könyv ?

Aki nem akar változtatni, mert „már úgyis mindegy”.

Az „emeleti” mezőgazdászoknak.

Aki mindent tud, és teljesen elégedett.

Ha Te nem tartozol ez utóbbi csoportba, és szeretnél valódi szántóföldi tapasztalatok alapján megírt szakmai tudásra szert tenni, akkor ajánlom neked az „Elásott pénz” című könyvet!

Mit találsz meg a könyvben (és mit nem) ?

Nem foglak untatni a forgattyús hajtóművel, a differenciálzár működési elvével. Nem fogsz találni benne hosszas leírást a múlt századi burgonyakombájnok szerkezeti felépítéséről és az SPC vetőgépek alkatrészlistájáról. Nem fogod látni az IFA W50 teherautó, és az „E” kombájn sok helyen ismétlődő stilizált ábráját. Nem fogsz találkozni fél méteres harmadfokú differenciálegyenlettel.

Helyette:

Megmutatom, hogy a gépek költségei hogyan alakulnak a termelés többi költségeihez képest, és mi az összefüggés ezek között. Láthatod, hogy a gépek költségei hogyan oszlanak meg, és mivel érdemes foglalkozni, ha látványos sikereket akarsz.

Megláthatod, hogy melyek azok a fontos szempontok, amelyeket a gépvásárlás előtt érdemes átnézned ahhoz, hogy Te is elégedett legyél az eredménnyel, ne csak a gépkereskedő (aki bezsebelte a jutalékot).

Találsz benne hasznos iránymutatást arra vonatkozóan, hogy hogyan csökkentheted a meghibásodások számát és mértékét.

Megtudhatod, hogy a legfontosabb gépek esetén melyek azok a paraméterek, amelyek helyes beállításával kordában tarthatók a ráfordítások, és elkerülhetők a felesleges kiadások.

Emlékeztetlek arra, hogy a szervezésnek, a gépek mozgásának és az inputanyagok megfelelő mozgatásának milyen hatása van a termelékenységre.

Áttekintjük a digitális technika eszközeit, alkalmazásának lehetőségeit. Néhány buktatóról is szó lesz ami a számítógépek elterjedésével került előtérbe. Beszélünk arról is hogy hogyan érdemes belevágni a ma legdivatosabb „Precíziós gazdálkodásba”.

Ejtek néhány szót azokról, akik a fizikai tevékenységet végzik a gazdaságok fenntartása, a termelés érdekében.

Szeretnél 120 % profitot ugyanazon terménymennyiség és ár mellett ?

Várj egy fél percet !

Ha elolvasod az „Elásott pénz” című könyvemet, rengeteg információhoz fogsz hozzájutni egy helyen a gépek üzemeltetésével kapcsolatban. A könyv alapgondolata a hatékonyság növelése és ezzel a költségek csökkentése, ezért most számoljunk egy kicsit!

Ha a kapott tudásnak, információknak köszönhetően egyetlen évben:

50 kg napraforgóval többet tudsz hazavinni, vagy

20 literrel kevesebb gázolajat használsz fel, vagy

1,5 - 2 literrel kevesebb növényvédő szert juttatsz ki,

Már megtérült a könyv ára !

A piacvezető importőrők a szerviz szakember 30 perc munkavégzésért számláznak ekkora összeget.

A két napos PREGA konferncián 75 percig vehetnél részt a könyv árából.

A könyv nem egy évre szól, bármikor leveheted a polcról, és újra átnézheted, megkeresheted benne a fontos információkat!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Elásott pénz” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük