Könyv

Szerző: | máj 10, 2020

Fecsó Gábor:  ELÁSOTT PÉNZ

Műszaki ismeretek és pénzügyi összefüggések GAZDÁLKODÓKNAK.

A könyv részletes leírásához és a megrendeléshez kattints a termékre!

“Úgy gondolom, hogy ez a könyv egy nagyon nagy űrt tölt be a mezőgazdasági gépészet témájában, hiszen eddig ilyen nem igazán volt. Nagyon jól érthető, nincs túlbonyolítva, arról szól, amire egy gazdálkodónak igazán szüksége van, olyan nyelven, hogy ő is megértse. Sőt, mint agrármérnök és növényvédős, volt szerencsém mezőgazdasági géptant tanulni, de a felsőoktatásban inkább lenne szükség ilyen jellegű oktatásra, mint arra, hogy milyen részei vannak egy traktornak, vagy arra, hogy épül fel egy kalapácsos daráló (vizsgán ezt húztam). Nekem igazából ez egész könyv nagyon tetszett, de az erőgép beállítása fejezet fogott meg a leginkább.”
Viktor

Nyár végén elkezdtem olvasni, és rájöttem arra, hogy ezt nem érdemes lopva, nem kellően odafigyelve forgatnom. Most jött el az alkalom, hogy kellő mennyiségű és minőségű időt fordítsak rá. Szóval végre belevetettem magam az „ELÁSOTT PÉNZ” felkutatásába. Rendkívül jól illusztrált történet segítségével azonnal a szántóföldön találjuk magunkat, ami segít ráhangolódni a témára. A könyv kellő szakmaisággal, ám nem elveszve a részletekbe feszegeti a gépüzemeltetés különböző témaköreit. Úgy gondolom a könyvben tárgyalt témák abszolút aktuálisak. A felvetésekkel a hétköznapok során minden gazdaságban találkozunk.Mindenki meg tudja találni és meg is tudja érteni benne azokat a részeket, problémákat, lehetőségeket, melyeket tud hasznosítani a gazdálkodása során. Hangsúlyoznám, hogy mindenki! Legyen az közgazdász, agronómus vagy gépész. Igaz, hogy egy-egy fejezet, nem tárgyalja ki teljes körűen az adott tárgykört, (hiszen ebben a könyvben nem is ez a cél)  viszont felébreszti a gondolatainkat cselekvésre, tüzetesebb  tanulmányozásra biztat. Biztos vagyok benne, hogy aki foglalkozik a könyvben szereplő témákkal (remélhetőleg minél többel) az meg fogja találni az „ELÁSOTT PÉNZT”!!! Nekem sikerült-e megtalálnom az „ELÁSOTT PÉNZT”? Majd kiderül! Az ásót a kezembe adtad, már csak rajtam múlik, hogy tudom-e használni.

Még egyszer köszönöm a könyvet!

Tényleg hasznos olvasmány!

Az „ELÁSOTT PÉNZ” műszaki ismereteket és pénzügyi összefüggéseket tartalmaz, kifejezetten a gazdálkodóknak. Sallangoktól mentesen, egyszerűen, a mindennapi használatot szem előtt tartva, hogy azok számára is érthető és világos legyen, akik soha nem foglalkoztak mélyreható műszaki tanulmányokkal.

A mezőgazdasági vállalkozások vezetőí általában agrár beállítottságú és végzettségű emberek. Szakértelmük a növénytermesztés és az állattenyésztés területén megkérdőjelezhetetlen. Azonban a gazdálkodás ma már elképzelhetetlen gépek nélkül. A gépeket pedig üzemeltetni kell. Mégpedig úgy, hogy ne kellemetlenségeket okozzanak, hanem kézzel fogható hasznot termeljenek a gazdálkodónak.

 A könyvemben leírtam azokat a gondolatokat, információkat, melyekre a mezőgazdasági szakembereknek a gépeik hatékony működtetéséhez szükségük van.

A könyv segítséget ad azoknak, akik keresik az “elásott pénzt”, azokat az erőforrásokat, amelyek felesleges költségként jelentkeznek a termelésben, amelyek csak rontják a jövedelem szintjét.